“ДНР” відвідали політики з Німеччини та Норвегії

 

Політики з Німеччини та Норвегії відвідали прифронтове селище Зайцеве, частину якого контролює так звана “Донецька народна республіка”.

Як повідомляє офіційний сайт “ДНР”, “головна мета візиту міжнародної делегації – розвиток народної дипломатії між Федеративною Республікою Німеччина, Королевством Норвегія та Донецькою народною республікою“.

Згідно з твердженням на сайті бойовиків, найбільше іноземних гостей вразило те, що “представники СММ ОБСЄ не з’являлися в Зайцевому вже близько року”.

“Ми приїхали, щоб поспілкуватися з людьми, подивитися на ситуацію власними очима й дізнатися правду про події, які тут відбуваються. Перед відвіданням Зайцевого я не міг навіть уявити те, що побачив – розбомблені будинки, забиті вікна, порожні вулиці…” – заявив голова фракції німецької партії Die Linke (“Ліві”) в регіоні Оснабрюк, керівник проекту “Народна дипломатія Німеччини” Андреас Маурер.

А представник громадської організації “Народна дипломатія” в Норвегії Гендрік Вебер зазначив, що “в Європі дуже мало знають про те, що тут відбувається і через що взагалі стався цей конфлікт”. І, мовляв, саме для того, щоб розповісти європейцям про реалії подій на Донбас, німецькі й норвезькі політики й відвідали “ДНР”.

“Європейські країни мають зрозуміти, що питання Донбасу може бути вирішене тілкьи за «круглим столом» і в прямому діалозі з представниками республік. І якщо Україна підпише документ про введення миротворців, підписати його повинна буде й друга сторона – і це не Росія, а керівництво ДНР та ЛНР“, – заявив Оснабрюк.

А норвежець Маурер наголосив, що “розміщення миротворчої місії можливе тільки після досягнення на Донбасі режиму повного припинення вогню”, запевняє сайт “ДНР”.

Читайте також:
У Німеччині готові взяти участь в миротворчій місії на Донбасі

Прокуратура АРК порушила справу через візит у Крим депутатів з Німеччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна