“Сьогодні там немає України”. Клімкін окреслив коло тем перед “нормандською” зустріччю

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств країн “нормандської четвірки” (Україна, Німеччина, Франція, Росія) 11 червня в Берліні говоритиме про роль ОБСЄ і миротворців для контролю над безпекою на Донбасі.
Про це Клімкін повідомив у своєму “Твіттері”.

“Всі ЗМІ говорять про Сінгапур (там на 12 червня запланована зустріч президента США Дональда Трампа та лідера КНДР Кім Чен Ина – “Н”), а нам своє робити: реальна безпека під контролем ОБСЄ та миротворців, звільнення наших хлопців та справжні вибори, організовані Україною та міжнародним співтовариством, – це шлях до миру”, – заявив Клімкін перед початком зустрічі в Берліні.

“Сьогодні в окупованому Донбасі є українська земля та українські громадяни, але немає України. Маємо туди повернутися”, – додав він.

Як повідомляла “Новинарня“, глава МЗС Німеччини напередодні заявив, що міністри країн “нормандської четвірки” 11 червня в Берліні обговорять складні питання”, щодо яких у Києва і Москви немає спільної позиції, зокрема про введення миротворців на Донбас.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна