Порошенко підписав закон про Антикорупційний суд

 

Президент України Петро Порошенко 11 червня підписав закон України “Про Вищий антикорупційний суд”. Це сталося під час зустрічі зі студентами Української академії лідерства, повідомила прес-служба глави держави.

“Нарешті, ми перестали використовувати словосполучення “законопроект про Вищий антикорупційний суд” і робимо Закон України “Про Вищий антикорупційний суд”, – сказав Порошенко.

Президент звернувся до іноземних партнерів України, адже законом передбачено інститут іноземних експертів. Кандидатури експертів мають надати міжнародні і авторитетні організації, які спеціалізуються на боротьбі з корупцією, підкреслив Порошенко. Він також закликав ВККС і Вищу раду правосуддя працювати над тим, аби суд був створений вже цього року. Правникам та юристам Порошенко запропонував взяти участь у конкурсі на посаду суддів антикорупційного суду.

Читайте також:
Рада ухвалила закон про Антикорупційний суд конституційною більшістю. У ЧОМУ КОМПРОМІС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна