Спецпрокурор Мюллер звинуватив українця Килимника у змові з Манафортом

 

Громадянин України Костянтин Килимник став відповідачем у справі, яку розслідує у США спецпрокурор Роберт Мюллер проти екс-голови виборчого штабу Трампа та колишнього політтехнолога Януковича Пола Манафорта.
Справа стосується зв’язків Манафорта з Росією, зокрема Головним розвідувальним управлінням (ГРУ) ГШ РФ.

Як повідомляє Reuters, уже в третьому обвинуваченні Мюллера на адресу Манафорта українець Килимник фігурує відповідачем. І Манафорта, і Килимника звинуватили у змові для перешкоджання правосуддю.

Зазначається, що поданий Мюллером обвинувальний висновок став першим, в якому прізвище Килимника було названо офіційно. У попередніх обвинуваченнях він був згаданий лише як “особа А” та описувався з посиланням на російську розвідку.

Bloomberg пише, що Килимник допоміг Манафорту із запуском в Україні лобістської діяльності. За даними видання, однак, Килимника звинуватили у справі про відмивання коштів, в якій фігурує Манафорт.

До того Мюллер звинуватив Манафорта у спробі тиску на свідків, аби вони надали неправдиві дані про його спільну з Килимником роботу щодо України.

“Радіо Свобода” додає, що Килимник – давній соратник Манафорта. У 2017 році в інтерв’ю “Свободі” Килимника питали про план повернення Януковича з Росії в Україну – Автором цього плану нібито є Килимник.

“Радіо Свобода” зазначає, що Килимник має подвійне громадянство — українське та російське.

Раніше з’явилися дані про те, що він навчався на військового перекладача в Росії та був пов’язаний з розвідкою Росії. Сам Килимник заперечив це.

Повідомляється, що Килимник працював з Манафортом і керував його київським офісом з 2005-го до 2015 року. З 2016 року Манафорт та Килимник нібито підтримували зв’язок, однак ці дані не підтверджені.

Читайте також:
Новий арештований в “українській” справі Манафорта – зять мільярдера з РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна