У Києві затримали і відпустили “головного догхатнера країни” Святогора. ОНОВЛЕНО

оновлено

У Києві в п’ятницю, 8 червня, поліція затримала догхантера Олексія Святогора, який перебуває у базі МВС серед осіб, що переховуються від органів досудового розслідування.
Святогора розшукували за частинами 2 і 3 статті 300 Кримінального кодексу України  – “ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості”.

Як повідомила правозахисна організація UAnimals, правоохоронці затримали догхантера біля під’їзду будинку, де він мешкає.
Його доправили до Дніпровського відділення поліції – там він очікуватиме ухвалення судом рішення щодо запобіжного заходу.

“Закликаємо активістів їхати під відділення і звертаємося до представників медіа з проханням про максимальне висвітлення. Не дамо відпустити вбивцю тисяч собак!” — ідеться у повідомленні зоозахисників.

Відтак по обіді під управлінням поліції нині чергують близько десятка зооактивістів та семеро представників “Національного корпусу”.

“Ми чекаємо під будівлею, аби впевнитися, що його не відпустять та передадуть в Шевченківське управління поліції Києва. Адже саме туди активісти і писали заяву про вчинення злочину”, — розповіла “Громадському” зооактвістка Наталя Леденьова.

Активіст “Нацкорпусу” Ростислав розповів , що вони спільно чергували цілу ніч із 7-го на 8 червня під будинком Святогора, адже лише вчора його занесли у список осіб, яких розшукує МВС.
Святогор вийшов із дому, і тоді активісти викликали патруль, “який спочатку навіть не хотів його затримувати”.

Активісти вимагають взяття під варту Святогора на два місяці вже в п’ятницю – щоб його до понеділка не випустили додому – та судового розгляду за статтею 300 Кримінального кодексу.

ОНОВЛЕНО. Затриманого Святогора ввечері 8 червня відпустили з Дніпровського управління поліції.

Як повідомила “Громадському” зооактивістка Наталія Леденьова, справу Святогора розглянуть у понеділок, 11 червня, о 12:00 у Шевченківському райсуді Києва.

Леденьова додала, що брала участь у затриманні догхантера Святогора.

“Святогора відпустили додому, але разом із ним буде охорона, яку він попросив у поліції на найближчі два дні”, — пояснила вона.

Олексій Святогор називає адвокатом і журналістом та визнає, що вже багато років знищує в Києві приблудних собак. Цим він заживсобі лихої слави як “головний догхантер країни”. Сам чоловік запевняє, що нічого протизаконного не робить, а лише прибирає з вулиць потенційну небезпеку – собак, покинутих без нагляду.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна