На Харківщині знайшли повішеним молодого активіста. Колеги не вірять у версію поліції

 

Увечері 5 червня в Чугуєві на Харківщині знайшли повішеним місцевого активіста Миколу Бичка.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив правозахисник Роман Ліхачов.

“У Чугуєві знайшли повішеним активіста з селища Есхар, який боровся з корупцією. Поліція не приїжджала майже годину”, – написав Ліхачов.

Він вважає, що самогубство було інсценоване.

“Моя думка – самогубство інсценовано грубо і цинічно, можу навести масу доказів, так і пофігізм поліції підказує, що все спишуть по-швидкому і на гальмах… Микола готував документи для відкриття громадської організації. Перед смертю також моніторив очисні споруди – і тут різко вирішив повіситися – не смішіть”, – йдеться в дописі.

У поліції зафіксували факт загибелі молодої людини 1994 року народження. Тіло було виявлено в лісі “без ознак насильницької смерті”. Кримінальне провадження відкрито за статтею 115 КК України (“вбивство”) з позначкою “самогубство”.

Судячи із дописів у соцмережах, Бичко був активним членом громади смт Есхар та адміністратором групи “Ініціативна молодь Есхара”, викладав пости про розвиток і життя рідного селища.
Останній його пост був присвячений реконструкції джерела за рахунок коштів місцевих мешканців і з’ясування законності дій щодо вивезення відходів очисних споруд КП “Вода Есхара”. Він написав, що для виявлення можливих порушень в Есхар приїжджала екологічна комісія.

Читайте також:
У Харкові побили ще одного активіста “Антикорупційного центру”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна