“Люфтганза” випустила ролик про Росію, який знімали на київських вулицях. ВІДЕО

 

Німецький національний авіаперевізник випустив відео з рекламою польотів до Росії на Чемпіонат світу з футболу. Користувачі соцмереж впізнали на ролику київські райони – Русанівку та Березняки.

Це викликало обурення українських інтернет-користувачів, і незабаром компанія видалила відео зі своїх каналу у “Ютубі” та сторінки у “Фейсбуці”.

“Ми побачили вже в перших коментарях, що це зачіпає почуття окремих користувачів”, – наводить “Німецька хвиля” коментар компанії.

У компанії зазначають, що відео знімали в Україні “з логістичних міркувань”, що є звичною практикою для рекламних роликів, адже “ідеться про те, яке уявлення про місце має глядач”.

Німецький журналіст Борис Райтшустер, посилаючись на інсайдерів, пише, що зйомки навмисно проводилися в Києві, оскільки в Росії було б складно отримати дозвіл на зйомку.

“Ви тільки вдумайтеся: фільм для німецького глядача, агітує, в числі іншого, за відкриту світові Росію, навмисно знімається в Києві, тому що путінська Росія якраз зовсім не відкрита світу! Це якесь безумство – і, на жаль, аж ніяк не виняток”, – обурюється він.

Копію ролика поширюють користувачі соцмереж.

Читайте також:
Adidas зняв з сайту одяг з радянською символікою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.