Доба ООС: три воїни поранені, знищені два бойовики та військова техніка

оновлено

Упродовж минулої доби, 31 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною. Бойові дії тривали на всій лінії зіткнення. Активна оборона позицій підрозділами Об’єднаних сил не дозволила противнику покращити тактичне положення.
Про це повідомляє в ранковому зведенні прес-центр ОС.

Російсько-окупаційні війська сім разів застосовували заборонену зброю – міномети калібрів 120 і 82мм та артилерію калібру 122 мм. Всього за минулу добу зафіксовано 26 порушень припинення вогню противником, зазначають у штабі.

На Луганському напрямку найактивніше бойові дії тривали в районі населеного пункту Новотошківське.
На Донецькому напрямку – в районах населених пунктів Новоселівка Друга та Кам’янка, на Маріупольському напрямку – в районах населених пунктів Чермалик, Павлопіль та Водяне.

З метою недопущення просування противника в бік наших позицій та подавлення його вогневих точок, підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь, надійно утримували займані позиції.

Як уже повідомлялось, вчора вранці, противник, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, обстріляв село Чермалик, випустивши близько 30 снарядів та мін. Українською стороною СЦКК зафіксовано влучання міни у подвір’я приватного помешкання.

Минулої доби під час боїв поранення отримали троє наших воїнів.

За даними розвідки, противнику завдано втрат: двоє окупантів загинули та двоє поранені. Знищені п’ять одиниць техніки, з них два вантажних автомобіля з боєприпасами, один автомобіль невстановленого типу, одна одиниця ЗУ-23-2 (зенітна установка) та один міномет.

ОНОВЛЕНО. Як розповів на денному брифінгу речник Міноборони України Дмитро Гуцуляк, стан здоров’я одного пораненого українського воїна — середньої важкості, ще двох військових — задовільне.

За його словами, на Луганському напрямку протягом 31 травня зафіксовано сім прицільних ворожих обстрілів, на Донецькому – 19.

“По оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська здійснили 10 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустили близько 50 мін з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм”, – підсумував речник.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу наші захисники близько 10 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння, додав Гуцуляк.

Читайте також:
У лікарні помер боєць, який ціною свого життя врятував дочку під час обстрілу

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна