Бойовики обстріляли Чермалик із важкої артилерії

 

Українська сторона СЦКК задокументувала обстріл бойовиками збройних формувань РФ села Чермалик у Волноваському районі Донеччини.

“31 травня, за результатами фотофіксації, проведеної спостерігачами СЦКК, було встановлено, що обстріл населеного пункту Чермалик противник розпочав вранці, близько 9:10, застосовуючи артсистеми 122-го калібру, та міномети калібру 82 та 120 міліметрів.
Зокрема, зафіксовано попадання міни у подвір’я приватного помешкання за адресою вулиця Б. Хмельницького, 39”, – сказано в повідомленні на ФБ-сторінці прес-центру операції Об’єднаних сил.

Зазначається, що внаслідок вибуху 82-мм міни пошкоджено фасад житлового будинку та присадибну ділянку.

Загалом по Чермалику противник випустив цього дня щонайменше 30 снарядів та мін.

Зазначені матеріали фотофіксації передані СММ ОБСЄ.

“Українська сторона СЦКК наголошує, що систематичні обстріли мирних населених пунктів із забороненої зброї та намагання звинуватити в цьому ЗСУ свідчать про явну зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту та свідоме небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо режиму припинення вогню”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
Доба ООС: 28 обстрілів, два військові поранені, два бойовики знищені

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна