Заступника воєнкома на Вінниччині спіймали на хабарі

Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі заступника керівника одного з районних військових комісаріатів Вінницької області.

Правоохоронці встановили, що посадовець вимагав 10 тисяч гривень від місцевого жителя та обіцяв допомогти уникнути призову на строкову військову службу.

Як уточнили у військовій прокуратурі Центрального регіону, затриманий – капітан ЗСУ, начальник відділення забезпечення Піщанського районного військового комісаріату Вінницької області.

Оперативники затримали його на вулиці райцентру 30 травня під час отримання першої частини хабара у розмірі 5 тисяч гривень, інформує прес-центр СБУ.

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара”) тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Операція з викриття протиправних дій посадовця проводилась спільно з військовою прокуратурою та управлінням захисту економіки Нацполіції.

“Установлено, що вказаний зловмисник капітан 25.05.2018, вимагав та отримав від призовника неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США та 2600 гривень за оформлення відстрочки від призову на військову строкову службу строком на 3 місяці. Після затримання зловмисника предмет неправомірної вигоди (грошові кошти) вилучено.
На даний час, з урахуванням здобутих на досудовому розслідуванні доказів,  вирішується питання про перекваліфікацію дій підозрюваного на ч. 1 ст. 368 КК України. Наразі затриманому готується письмове повідомлення про підозру у вчиненні вказаного злочину, а також клопотання про обрання стосовно нього запобіжного заходу та відсторонення його від посади”, – зазначили у військовій прокуратурі.

Частина 3 статті 368 ККУ (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”) за мірою покарання значно жорсткіша за 1-шу частину.

Читайте також:
Новий вид хабарів у військкоматах – за виключення демобілізованих із резерву

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна