Новий вид хабарів у військкоматах – за виключення демобілізованих із резерву

 

У місті Кам’янське Дніпропетровської області СБУ і прокуратура викрили на хабарі начальника одного з відділень об’єднаного міського військового комістаріату, який за гроші погодився виключити учасника АТО з оперативного резерву.
Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 20 березня, повідомляє прес-центр Служби безпеки.

“Правоохоронці встановили, що капітан вимагав 10 тисяч гривень від колишнього учасника антитерористичної операції за виключення зі списків резерву та непризов у подальшому на військову службу. Оперативники спецслужби затримали воєнкома у власному кабінеті після отримання всієї суми хабара”, – зазначено в повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – “прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди” (карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна).

Тривають слідчі.

Читайте також:
У Харкові затримали капітана з військкомату, який взяв хабара за “білий білет”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна