На Одещині протягом курортного сезону працюватиме туристична поліція

Починаючи з 1 червня, в Одеській області офіційно працюватиме туристична поліція. Підрозділи будуть складатись із дружинників Нацполіції та патрулюватимуть зони відпочинку.

Пілотний регіон обрали не випадково, адже саме на Одещину після анексії Криму їде більшість туристів, повідомляє “5-й канал“.

Туристична поліція в області складатиметься з 15 підрозділів, куди входитимуть піші патрульні з собаками, велосипедний патруль, а також водолази – загалом близько 400 осіб.

Планується відкрити 12 локальних станцій турполіції поряд із зонами відпочинку й туристичними об’єктами.

“У кожній з таких підстанцій цілодобово перебувають слідчі, оперативники – для фіксації правопорушень і розслідування злочинів, також начальники оперативної групи – для організації роботи зовнішніх служб у прибережній зоні”, – розповів начальник управління ГУ НП в Одеській області Іван Іщенко.

Окрім того, узбережжя патрулюватиме поліцейський катер (планується, що згодом таких транспортних засобів буде три).

Туристичним поліцейським доведеться мати справу переважно з крадіжками, розбоями, хуліганством та правопорушеннями, скоєними у стані алкогольного сп’яніння.

Усі туристичні поліцейські до цього працювали правоохоронцями на території області. На час курортного сезону їх перевели до нового підрозділу, який працюватиме з 1 червня до закінчення туристичного сезону – 30 вересня.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна, щороку Одеську область відвідують понад 6 мільйонів туристів та відпочивальників – не лише українців, а й іноземців.

Відповідно, всі туристичні поліцейські обізнані із законодавством щодо іноземних громадян, міграційних процедур та візових обмежень.

Читайте також:
На Одещині затримали на хабарі одного з керівників відділу поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна