“Вбивство” Бабченка: СБУ показала, як виконавцю платив організатор, та як його затримували. ВІДЕО, ОНОВЛЕНО

оновлено

Служба безпеки України оприлюднила два відео операції з викриття замаху на журналіста Аркадія Бабченка. Ці ж ролики були продемонстровані під час брифінгу 30 травня.

Перше відео знімали прихованою камерою. На ньому зафіксовані переговори організатора вбивства з виконавцем (обидва – громадяни України), а також процес оплати “роботи”.


Другий матеріал був знятий 30 травня. На ролику видно затримання організатора працівниками СБУ.

ОНОВЛЕНО. Крім того, СБУ показала інші матеріали справи. Це зокрема передане організатором досьє на Бабченка з детальною інформацією про його діяльність та особисте життя, включаючи персональні дані журналіста та його рідних.

Також повідомлялося, що російськими спецслужбами було поставлено ще одне завдання для організатора: нелегально закупити за кошти російських спецслужб зброю та боєприпаси із району проведення АТО та організація схронів на території Київського регіону. Прес-служба СБУ опублікувала фото цієї зброї.

n_4857_81181405 n_4857_92722591 n_4857_50975741 n_4857_94855483 n_4857_37084350
<
>

Слідчими СБУ підготовлена підозра організатору злочину в пособництві на замовлення російських спецслужб до вчинення терористичного акту, застосування зброї, вчинення вибуху та інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров’я людини з метою порушення громадської безпеки та залякування населення, що могло призвести до загибелі людини, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 травня з’явилася інформація, що Аркадія Бабченка вбили трьома пострілами в спину у нього вдома в Києві. 30 травня стало відомо, що насправді він живий.

Читайте також:
У прекрасній Росії майбутнього армія має бути заборонена до хрінів собачих,
– Бабченко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна