Волкер проти заміни Суркова на посаді уповноваженого РФ з Донбасу

 

Спецпосланник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер негативно сприймає можливе відсторонення Владислава Суркова з посади уповноваженого президента Росії на переговорах щодо Донбасу.

На думку Волкера, спілкування з Сурковим сприяє вирішенню ситуації на Донбасі, передає “Крим. Реалії”.

“Я бачив повідомлення в пресі (про можливу заміну Суркова – “Н”), але офіційно ми не маємо інформації з Кремля, чи буде він, чи не буде продовжувати. Він дуже розумний, дуже професійний, дуже серйозна контактна особа, що передає зміст переговорів надійно. Я був би задоволений продовжувати роботу з ним, якщо Кремль його обере”, – сказав представник Держдепу США.

Водночас Волкер зазначив, що рішення щодо Донбасу знаходиться в руках президента РФ Путіна.

“Але в той же самий час, якщо вони вирішать зробити заміну – а це прерогатива президента Путіна, – ключовим тут є те, щоб ми говорили з кимось, хто має прямий канал зв’язку з президентом Путіним. Так як рішення дійсно знаходяться в його руках”, – зазначив американський дипломат.

Нагадаємо, раніше Курт Волкер заявляв, що Владислав Сурков на переговорах від імені РФ прийняв лише три поправки США з 29 щодо миротворців на Донбасі.

Читайте також:
Волкер і представниця генсека ООН зустрілися з родичами
українських заручників та зниклих безвісти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна