У Роcії відправили у відставку єдиного губернатора, що говорив українською. ВІДЕО

 

Президент Росії Володимир Путін 28 травня своїм указом відправив у відставку губернатора Магаданської області Володимира Печеного. Підставою стала заява самого голови регіону – він вирішив піти з посади за власним бажанням. Обов’язки губернатора наразі виконує Сергій Носов, повідомляє прес-служба Кремля.

68-річний Печений був єдиним головою російського регіону, який говорив українською мовою (принаймні публічно). Він народився у Чернівцях, тривалий час жив і працював на Буковині та переїхав на російський Далекий Схід у 1970-х роках. У 2004-2013 роках він був мером Магадана, а з 2013 року – губернатором Магаданської області.

У 2007 році Національна телекомпанія України зняла документальний фільм “Українці на Колимі”, для якого Печений, тоді ще магаданський мер, дав коментар українською. Автори стрички з іронією казали про “українську окупацію” міської адміністрації, оскільки Печений змінив на тій посаді іншого українця – Миколу Карпенка.

Українське походження ніяк не вплинуло на позицію Печеного щодо російсько-української війни – він був лояльним до Путіна чиновником та входить до керівництва партії “Единая Россия”.

Печений говорить українською на 8-й хвилині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна