Сутички в Києві через побиття кавказцем пенсіонера: поліція затримала трьох хуліганів

 

Поліція Києва затримала трьох учасників сутичок 27 травня на ринку біля станції метро “Лісова”.

“Після проведення першочергових слідчих дій трьох учасників події затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про оголошення їм підозри у скоєнні групового хуліганства. Усіх інших, доставлених до управління поліції, відпустили”, – йдеться в повідомленні ГУ НП.

Раніше в поліції заявляли, що під час сутичок на ринку “Баzар” в неділю було затримано 34 особи.

Кілька десятків агресивно налаштованих молодиків пошкодили ролети торгової точки продавця, який два дні тому побив військового пенсіонера, та влаштували сутичку із поліцейськими, зокрема кидали каміння.

Унаслідок конфлікту, відповідно до заяв ГУ НП, троє правоохоронців постраждали.

25 травня продавець-кавказець одного з кіосків ринку біля станції метро “Лісова” у Києві з кулаками накинувся на військового пенсіонера та зламав йому носа. Чоловік упав.
Відео побиття у Facebook виклала дочка потерпілого. За її словами, винуватець показав гроші і сказав, що це його “правоохоронці”. Нападника підтримували його співплемінники.

26 травня поліція Києва повідомила, що вони затримали чоловіка, який побив пенсіонера. Кримінальне провадження щодо цього випадку розслідується за статтею 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.
Із продавцем розірвали договір оренди торгової точки. На момент “погрому” 27 травня вона була зачинена.

За інформацією соцмереж, у неділю розправу на ринку чинили зокрема колишній “свобдівець” Михайло Ковальчук, який називає себе головою ГО “Націонал-патріотичний рух України”, активісти “Добровольчого руху ОУН”, Київської спілки ветеранів АТО та ін.

Лідер націоналістичної руху “С14” Євген Карась заперечив причетність “С14” до руйнацій на ринку.

За його словами, “двом бійцям «Правого сектору» хочуть дати три доби і тримати до суду, ще двох ніби відпускають; також хочуть тримати три доби ніби активіста «Азову»”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна