МЗС Польщі закликає генсека НАТО втрутитися в антиукраїнську політику Угорщини

 

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович вважає, що генсек НАТО Єнс Столтенберг може втрутитися в ситуацію зі спробою Угорщини заблокувати євроатлантичну інтеграцію України.
Про це повідомляє польське видання Рolsatnews.

Зокрема, Чапутович назвав ситуацію з Угорщиною і Україною “суперечкою у колі сім’ї”.

“Треба вивчити проблему і запропонувати рішення, яке розвіє всі сумніви. Можливо, доцільно було б залучити третю сторону, що допоможе, – наприклад, генерального секретаря НАТО. Думаю, він має певні інструменти, щоб розв’язати цю проблему”, – зазначив глава МЗС Польщі.

Крім того, він повідомив, що кілька днів тому обговорював цю проблему з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто.

Як відомо, у квітні Угорщина втретє заблокувала проведення комісії Україна-НАТО на міністерському рівні, вимагаючи змін “мовної” статті українського закону про освіту. Раніше, у березні, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вимагав від України внести зміни до закону про освіту та відкласти його реалізацію до 2023 року, інакше Будапешт блокуватиме важливі для України зустрічі на рівні Європейського Союзу та НАТО.
У травні Будапешт пішов далі та ініціював у НАТО перегляд програм підтримки України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна