Ілон Маск “прорекламував” у “Твіттері” український сайт

 

Винахідник та бізнесмен Ілон Маск вирішив створити сайт під назвою “Pravda” для моніторингу достовірності публікацій в ЗМІ. Про це він 23 травня заявив у “Твіттері“.

“Збираюся створити сайт, на якому громадськість зможе оцінювати правдивість будь-якої статті і відстежувати рівень довіри до кожного журналіста, редактора і виданню. Думаю назвати його Pravda”, – пояснив Маск.

Проте 25 травня він зазначив, що не зможе зареєструвати домен pravda.com, оскільки він вже зайнятий. При цьому він розмістив посилання на сайт “Українська правда”, яке займає цей домен.

“Спробував придбати Pravda.com, але Росія каже “ні”. Виявляється, вони вже використовують його”, – написав винахідник.

Проте за півгодини він виправився – оприлюднив допис про те, що це український ресурс.

“З якоїсь причини Росія не потурбувалася мене виправити”, – додав Маск.

Станом на 21:55 перший твіт Маска з посиланням на “Українську правду” набрав приблизно 6300 “лайків”, 887 ретвітів та 1,3 тисяч коментарів за годину, а другий – 2100 “лайків”, 268 ретвітів та 230 коментарів. На його “Твіттер” підписано понад 20 мільйонів користувачів.

Врешті решт Ілон Маск вирішив зареєструвати трохи інший домен – “pravduh.com”.

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна