Що не так у схемі МВС із клубами, які грають договірні матчі

 

Володимир Звєров
тележурналіст, головний редактор програми “Профутбол” (“2+2”), член комітету з етики та чесної гри ФФУ

(FB)

…Отримую багато дзвінків від представників різних ліг (окремі вітання тим, хто кричав на адресу “Профутболу” і мені особисто “ви всьо врьоті” (з приводу сюжетів про договірні матчі – “Н”)).
Скаржаться, що їхні клуби, які стараються чистити й оберігати себе від гри “на контору”, Нацполіція внесла в один список із наскрізь просмердженими клубами-колегами.

На мій погляд, Нацполіції необхідно було розмежувати клуби за рівнем залученості у матчах із фіксованим результатом.

Візьмемо, наприклад, “Оболонь”, чиї керівники і тренери за першої ж підозри прибирають гравця зі складу, постійно контактують з органами, переживаючи за власну чистоту. І от у компанію до “Оболоні” потрапляє “Миколаїв”, який після трьох, а може, й більше років “чудес на віражах” отримав свою справедливу підозру. 

Розумію здивування “Олександрії”. Їхня основна команда ніколи не мала жодних претензій, а U-21, схоже, мутили воду неодноразово. Вважаю, що такі моменти варто було пояснити.

Як і пояснити рівень “залученості” таких клубів, як “Ворскла” і “Зоря”, яким скоро в єврокубки. До чого тут клуби, коли на конкретних гравців конкретно виходили зі сторони? А клуби, навпаки, займалися чисткою.
І як можна малювати “Олександрію”, “Ворсклу” і “Зорю” на одній карті з “Олімпіком” (що неодноразово був запідозрений у договірних матчах – “Н”)

Не побачив на мапі “Маріуполь”. Мабуть, технічна помилка – скоро виправлять.

Ну і топ дня. Відсутність у списку “Вереса”. Від того, що чудила тоді ще рівненська команда у другій і першій лігах, очі на лоба лізли навіть у матьорих знавців глибин українського футболу. А може, це така підтримка “народного клубу” у ці нелегкі для всіх часи?

Читайте також:
Поліція показала, як футбольні клуби “купляли” результати матчів. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна