Екс-“міністр культури ДНР” Вороніна, яку затримали в Росії, депортована на Донбас

 

Суд у Росії прийняв рішення про депортацію та заборону в’їзду на п’ять років на територію РФ колишньої “міністра культури ДНР” Наталії Вороніної.
Про це повідомив екс-депутат Верховної Ради від Партії регіонів Олег Царьов у “Фейсбуці”.

Він стверджує, що Вороніна була затримана в Адлері 19 травня за перетин кордону через прострочену міграційну карту іноземного громадянина.

Як повідомляє “Коммерсант” з посиланням на Адлерський суд Сочі, екс-“чиновницю” направили до центру тимчасового тримання нелегальних мігрантів в місті Гулькевичі Краснодарського краю.

Постанову про депортацію Вороніної суд виніс 20 травня, але рішення не набрало чинності, тому що Вороніна подала на нього апеляційну скаргу.
До розгляду скарги Краснодарським крайсудом жінка мала перебувати в центрі для нелегальних мігрантів, пише видання.

“Після затримання вона перебувала в СІЗО Адлера, порушила закон 21.12.2013 №376-Ф3. Недотримання міграційного режиму було вимушеним, в зв’язку з важкою хворобою, Вороніна Н. І. проходила складне медичне лікування в сфері гінекології. Після тривалої лікарняної відпустки вона не змогла отримати своєчасний дозвіл від свого роботодавця на виїзд і тим самим порушила закон. А так як у Наталії немає фінансової підтримки від батьків, у неї немає чоловіка, який би міг її підтримати, вона побоялася йти проти начальства через страх втратити місце і єдине джерело її доходу”, – пише колишній глава так званого “парламенту Новоросії” Царьов.

Він заявив, що підготував апеляцію до суду, а також написав звернення до депутата Держдуми РФ Костянтина Затуліна.

Згодом Царьов повідомив, що Наталя Вороніна вже виїхала на Донбас (на територію ОРДО).

“Ми змогли домовитися про те, щоб її депортували в “ДНР”, і я хочу сказати величезне спасибі всім, хто взяв участь у вирішенні цього питання”, – сказав Царьов у коментарі газеті “Взгляд”.

Як відомо, модельєр Наталія Вороніна була призначена бойовиками “ДНР” так званим “міністром культури” самопроголошеної “республіки” 20 травня 2014 року, але практично одразу відмовилася від цього статусу.

Модельне фото Вороніної довоєнного періоду

До війни вона володіла бутіком “Модний будинок Natalia Voronina”, створювала вбрання для Donetsk Fashion Days 2013, була дизайнером конкурсу “Міс Донбас” тощо.

Читайте також:
Доля терориста: російський суд постановив депортувати в Україну
екс-бойовика “ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна