Росія перекрила частину Азовського моря для українських кораблів

 

Судноплавство для українських суден в Азовському морі було обмежено Росією. У якості офіційної причини називають проведення бойових стрільб у регіоні. Представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін підтвердив цю інформацію, повідомляє ВВС.

За словами Бабіна, йдеться про ту частину Азова, що розташована ближче до Запорізької і Донецької областей.

“Тобто, це не якийсь район, прилеглий до окупованої території України. Ідеться про ту частину моря, що ближча до українського берега. Це досить велика площа, і це реально ускладнило торговельне судноплавство і рибальство для України”, – сказав він.

За неофіційними даними, це дві тисячі квадратних кілометрів моря, куди протягом кількох днів не мають змоги заходити українські судна.

Обмеження діятимуть до 23 травня.

Представник президента повідомив, що відповідні служби Росії застосували стандартний у таких ситуаціях механізм: відповідно до міжнародної автоматизованої системи оповіщення NAVAREA. Саме через неї повідомляються координати в морі, куди суднам заходити не дозволяється з міркувань безпеки.

Водночас, Борис Бабін каже, що українська сторона досі не володіє інформацією про те, які саме навчання зі стрільбами відбуваються “і взагалі, чи вони були”.

Читайте також:
На Азовському морі росіяни знову затримали українських рибалок

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна