На Азовському морі росіяни знову затримали українських рибалок

 

В акваторії Азовського моря в четвер, 10 травня, зникли двоє рибалок із Бердянська (Запорізька область).
Дружина одного із зниклих повідомила, що отримала дзвінок від прикордонної служби РФ про затримання її чоловіка та його напарника, інформує “Інтерфакс-Україна”.

“Як з’ясувалось, 51- річний та 21-річний чоловіки, мешканці м. Бердянськ, 10 травня на човні “Амур” вийшли в море з території бази відпочинку “Іскра” Бердянської коси та досі не повернулись”, – йдеться в повідомленні ДСНС у Запорізькій області.

У відомстві зазначили, що 11 травня о 18:26 до чергової частини Бердянського відділу Нацполіціі зателефонувала дружина одного з двох рибалок.
Жінка повідомила поліції, що отримала дзвінок від прикордонної служби Росії про затримання її чоловіка та його товариша і що зараз вони перебувають у місті Єйськ Краснодарського краю РФ.

Відтак рятувальники ДСНС Запорізької області припинили пошукову операцію.

Український консул перевіряє інформацію про затримання прикордонниками РФ двох громадян України, які вийшли на катері в Азовське море і не повернулися, та їх можливе тримання у Краснодарському краї.
Про це повідомив у коментарі ЗМУ начальник управління Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

Як інформувала “Новинарня“, 4 травня російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно “ЯМК-0041” на захід від мису Тарханкут анексованого Росією Криму нібито за незаконний промисел камбали-калкана.
Російські силовики заявляли, що судно та екіпаж з п’яти громадян України доставили до Криму “для проведення процесуальних дій”.

У Державній прикордонній службі України зазначили, що судно мало дозвільні документи на вилов риби в межах 12-мильної морської зони і припустили, що капітан судна міг порушити межу та вирушити туди, де, на його думку, буде кращий вилов.

Раніше, у березні, українські прикордонники затримали в Азовському морі риболовецький сейнер “Норд” із Керчі під прапором Росії, його капітана й команду притягнули до відповідальності за рішеннями суду.
Після того Росія анонсувала жорсткі дії у відповідь, і штаб АТО попереджав українських рибалок про можливі провокації.

Читайте також:
Суд залишив капітану “Норда” запобіжний захід із заставою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна