Комітет Ради затвердив законопроект про Антикорупційний суд

 

Комітет Верховної Ради з питань правової політики затвердив законопроект про створення Антикорупційного суду для передачі його до розгляду у другому читанні. За відповідне рішення члени комітету проголосували у понеділок, повідомляє “Українська правда”.

При цьому комітет не визначився щодо двох положень законопроекту, зокрема щодо ключового з них – права вето міжнародних експертів  щодо кандидатів на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

“Ми поговорили зі спікером Верховної Ради і Андрій Володимирович (Парубій –  ред.) запропонував, щоб комітет виніс ці два питання за дужки і передав законопроект у сесійну залу. Але паралельно продовжаться консультації щодо узгодження цих питань”, – пояснив голова комітету Руслан Князевич.

Він також повідомив, що у понеділок ввечері спікер Андрій Парубій матиме скайп-конференцію з представниками МВФ та Венеціанської комісії, де вони спробують узгодити дві непогоджені правки.

Як повідомляла “Новинарня“, 22 грудня 2017 року президент України Петро Порошенко вніс до парламенту проект закону про Вищий антикорупційний суд (№7440). Також глава держави зареєстрував у Верховній Раді проект закону про внесення змін до закону “Про судоустрій і статус суддів” у зв’язку з прийняттям закону “Про Вищий антикорупційний суд”. Обидва законопроекти визначено як невідкладні.

Загалом у ВР було зареєстровано п’ять проектів законів про Вищий антикорупційний суд (№7440, 7440-1, 7440-2, 7440-3, 7440-4) та два про внесення змін до закону “Про судоустрій і статус суддів” у зв’язку з прийняттям закону про Вищий антикорупційний суд (№7441, 7441-1).

У четвер, 1 березня, ВР включила до порядку денного і розпочала розгляд усіх 5 законопроектів про Вищий антикорупційний суд.

Створення такого суду від Києва вимагають західні партнери та міжнародні кредитори.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна