Порошенко підписав указ про відкликання всіх представників України з органів СНД

 

Президент Петро Порошенко заявив, що підписав указ про відкликання всіх представників України з усіх статутних органів Співдружності незалежних держав.
Про це він сказав у суботу, 19 травня, у Вінниці під час святкових заходів з нагоди Дня Європи, передає “Новинарня“.

“Сьогодні я підписав відповідний указ про відкликання всіх представників України з усіх статутних органів СНД. Нам там нема чого більше робити – ми рухаємося разом у Європу”, – заявив Порошенко.

Він наголосив, що майбутнє України – в Європі.

Як відомо, 2 травня Рада національної безпеки і оборони України підтримала пропозицію про припинення участі українських представників у діяльності органів СНД.
РНБО доручила Міністерству закордонних справ України вжити в установленому порядку заходів щодо припинення дії окремих міждержавних угод.

Раніше, 12 квітня, президент України Петро Порошенко заявив, що Україна припинить свою участь в координаційних органах СНД.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна