Стрілянина в американській школі: щонайменше 10 загиблих

 

Стрілянина сталася в одній зі шкіл у містечку Санта-Фе (штат Техас) у США в п’ятницю, 18 травня. Як повідомив губернатор штату Техас Грег Ебботт, кількість загиблих становить не менше 10 осіб. Більшість загиблих – учні. Про це повідомляє “Німецька хвиля” з посиланням на американські ЗМІ.

Техаська поліція також повідомила, що один із нападників, ймовірно, підготував вибухівку для скоєння нападу. Вибухові пристрої знайшли як в будівлі школи, так і за її межами.

Президент США Дональд Трамп назвав стрілянину “абсолютно жахливим нападом” та пообіцяв підтримку всім, хто постраждав. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Twitter.

Про подробиці стрілянини поки що не повідомляється. Відомо лише, що двох підозрюваних осіб, котрі вчинили збройний напад, затримали й вони перебувають під вартою, про що повідомив керівник місцевої поліції Ед Гонсалес в соціальній мережі Twitter.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна