Подробиці нічного обстрілу Троїцького важкою артилерією: загинули батько й син

 

Обстріл села Троїцького Попаснянського району Луганської області, внаслідок якого загинули двоє цивільних, поліція розслідує за статтею 258 Кримінального кодексу України (“теракт”).
Про це повідомляє сайт Національної поліції України.

За даними слідства, під час нічного обстрілу Троїцького 18 травня один зі снарядів влучив у приватний будинок по вулиці Кузнечна, де жила родина – батько, матір та двоє синів.

“Внаслідок обстрілу загинули 13-річний хлопчик та його 39-річний батько. 36-річна матір та 18-річний син госпіталізовані до лікарні з мінно-вибуховими травмами й тяжкими осколковими пораненнями”, – інформували в поліції.

Фото: ФБ Вячеслав АБроськін

Голова ДонВЦА Павло Жебрівський уранці уточнив, що двоє поранених перебувають у лікарні Лисичанська.

“Жінка жива, хоч і в дуже важкому стані, знаходиться на штучній вентиляції легенів. Лікарі не втрачають надії та продовжують боротися за її життя. Життю старшого хлопчика ніщо не загрожує – лікарі надали йому усю необхідну допомогу”, – зазначив він, виправивши попередньо оприлюднену інформацію про смерть жінки.

“Крім цього будинку, інші будинки не постраждали. Вівся обстріл, і 15 мін лягли поряд: всі навколо цього будинку”, – сказав у коментарі телеканалу “112 Україна” заступник голови Луганської ВЦА Юрій Клименко.

Постраждала родина постійно проживала у смт Миронівський Донецької області і приїздила до Троїцького лише на дачу. Відтак трагедія перебуває на контролі як Луганської, так і Донецької ВЦА.

Як раніше інформував прес-центр ООС, обстріл Троїцького зі 122-міліметрових гармат розпочався близько 2:00.
Бойовики окупаційних адміністрацій випустили по селищу 15 артилерійських снарядів.

Як розповів на брифінгу речник МОУ Дмитро Гуцуляк, артилерійський обстріл по мирних мешканцях терористи вели з боку окупованого смт Калинове Попаснянського району.

Нагадаємо, напередодні бойовики обстріляли школу у Світлодарську під час свята вишиванки.

Читайте також:
Уночі терористи накрили артилерією Троїцьке на Луганщині,
є загиблі й поранені

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна