Стали відомі імена двох воїнів ЗСУ, які загинули 16 травня. ФОТО

оновлено

Під час бойових дій протягом минулої доби, 16 травня, загинули двоє українських військовослужбовців – 1977 та 1998 р.н.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив на денному брифінгу 17 травня речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

“Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблих військовослужбовців, а також їх бойовим товаришам, з якими наші герої обороняли Україну від російської збройної агресії. Вічна пам’ять нашим воїнам”, – сказав представник МОУ.

Також полковник Гуцуляк підтвердив, що внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення четверо військових ЗСУ.
“Стан здоров’я двох наших захисників — середньої важкості, ще двох військових — задовільне”, – зазначив речник.

Молодший із загиблих – Рудь Дмитро Олексійович, 23 січня 1998 р.н., житомирянин, військовослужбовець 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ ВМС.
Про його загибель під час відкриття позачергової сесії міськради розповів мер Житомира Сергій Сухомлин, попросивши вшанувати хвилиною мовчання.

“Дмитро пішов боронити Україну у липні 2016 року, на посаді старшого стрільця-санітара проходив військову службу у складі 503-го окремого батальйону 36 омбр мп.
Дмитро був сиротою, його вихованням займалися бабуся Людмила Володимирівна та дідусь Дмитро Олексійович”, – розповіла прес-служба міськради.

Дмитро Рудь

“Він був світлим, добрим, розумним, товариським. Його дитинство пройшло при храмі. Його виховував дідусь, але вкладаючи і подаючи свій власний приклад поведінки”, – розповіла на похороні координатор молодіжки Свято-Михайлівського кафедрального собору сестра Надія Юшкевич виданню “Житомир.інфо”.

“Він був дуже хороший хлопець. Я його знаю недовго, десь рік, але він настільки хороший, що дуже тяжко його відпускати… Він був у відпустці, п’ять днів тому він тільки поїхав. Ми його провели і вчора дізнались, що його немає”, – сказала подруга Дмитра Олександра Купневич.

Як інформувала “Новинарня“, друге ім’я армійця, який поліг 16 травня, стало відомо того ж дня.
Боєць 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Сергій Гундер із позивним “Татарин” загинув у Волноваському районі Донеччини приблизно о 8:30.

“…Куля пробила верхню частину грудей, не давши шансу на порятунок, після чого поранила ще одного бійця – на щастя, легко”, – ідеться в повідомленні 93 омбр.

Сергій Гундер

Із квітня 2015 року чоловік воював у Пісках навідником кулемета ПКМ. Був важко поранений під час рекогносцировки місцевості в грудні 2015-го – осколки влучили у ногу і під руку, перебило артерію, нервові вузли. Тоді його врятував нині покійний командир 9-ї роти “Оса”.

Після тривалої реабілітації Сергій повернувся до лав рідної бригади. Воював у Кримському, що на Луганщині. Потім знову на Донеччині.

Чоловік родом був з Харкова, з 2000 року жив на Івано-Франківщині. До війни він був успішним регіональним менеджером з продажів, але не зміг всидіти вдома й пішов до ЗСУ добровольцем.
Був також учасником волонтерської організації “Галицькі леви”.

У 41-річного воїна залишились мати в Харкові, дружина й донька в Драгомирчанах Тисменецького району Івано-Франківської області та двоє дітей від першого шлюбу в Надвірній.

Сергій Гундер та Дмитро Рудь – п’ята і шоста бойові втрати ЗСУ у травні та з початку операції Об’єднаних сил.

Як повідомляла “Новинарня“, перед цим, 9 травня, внаслідок обстрілу в районі селища Кримське на Луганщині загинув 49-річний Олег Пушкарук – головний сержант 9-ї роти 3-ї батальйонно-тактичної групи 14 омбр.
6 травня на фугасі в районі Новоселівки підірвався 21-річний водій БМП Іван Сперелуп із 24-ї окремої механізованої бригади.
12 травня під час обстрілу під Авдіївкою поліг Олег Бокоч, медик 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.
15 травня на Луганщині від кулі снайпера загинув Іван Кураш із Тернопільщини.

Читайте також:
Вісім загиблих героїв квітня: ІСТОРІЇ, ФОТО

Таймлайн втрат української армії: квітень 2018

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна