СБУ не дала викрасти та вивезти в РФ російського громадянина. ФОТО, ВІДЕО

 

Контррозвідка СБУ зірвала спробу російських спецслужб викрасти з України громадянина РФ. У 2014 році чоловік переїхав в Україну на знак незгоди із агресивною політикою Кремля, повідомляє прес-служба СБУ.

Викрасти опозиціонера та переправити його до Росії на замовлення ворожив спецслужб мали мешканці Харківщини на чолі із колишнім міліціонером.

“Зловмисники періодично працювали на території РФ, раніше вже були засуджені за насильницькі злочини в Україні та притягувались до адміністративної відповідальності в Росії”, – додають в СБУ.

Росіянина мали викрасти прямо вдома та передати в обумовленому місці на території Харківської області. Для цього ватажок зловмисників найняв місцевих бандитів за винагороду у 23 тисячі доларів. Далі чоловіка планували “накачати” снодійним і в такому стані провезти до Росії, а вже там – передати замовнику.

Оперативники СБУ та поліції затримали всіх учасників злочинної  групи під час розрахунку з безпосередніми викрадачами та спроби вивезення росіянина. У зловмисників вилучили “винагороду” – 23 тисячі доларів, та засоби зв’язку з російськими кураторами.


Порушено кримінальну справу за ч. 1. ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення затриманим підозри в скоєнні злочину та обрання стосовно них судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

 

Читайте також:
СБУ затримала “депутата ЛНР”, що їхав за українською пенсією

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна