Доба ООС: 73 обстріли, один загиблий – адекватна відповідь

 

Упродовж минулої доби, 12 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною. На всій лінії зіткнення тривали інтенсивні бойові дії, повідомляє прес-центр ООС.

Російсько-окупаційні війська 73 рази порушували режим припинення вогню, з них 20 разів – застосовували 122-мм артилерію, 120- та 82-мм міномети. Наші війська вели активну оборону та давали адекватну відповідь противнику.

За даними розвідки, знищено двох та поранено шість бойовиків російсько-терористичних військ.

Під час бойових дій один наш захисник загинув, ще чотири було поранено.
“Пораненим надана медична допомога, їхньому життю нічого не загрожує”, – ідеться у зведенні.

“На Луганщині, в районах населених пунктів Кримське, Новозванівка, Троїцьке, противник намагався витіснити наші підрозділи з вигідних оборонних позицій.
На Донецькому напрямку інтенсивні бойові дії тривали в районах населених пунктів Зайцеве, Верхньоторецьке, Кам’янка, Новгородське, на Авдіївській промзоні та на околицях Мар’їнки. На Маріупольському напрямку в районах населених пунктів Талаківка та Широкине тривали бойові дії із застосуванням переважно стрілецької зброї”, – сказано в повідомленні ООС.

Упродовж ночі вже поточної доби, 13 травня, противник шість разів застосовував важке озброєння.

Нагадаємо, досі з початку ООС на фронті внаслідок бойових дій загинули два українські військові.

Читайте також:
Штаб ОС похвалився, як зміна формату АТО прискорила протидію ворожим ДРГ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна