Поліція порушила справу через побиття журналіста біля маєтку Льовочкіна

 

Двоє людей постраждали під час сутичок між активістами та поліцією біля будинку Сергія Льовочкіна в Обухівському районі Київщини 10 травня. Один з потерпілих є журналістом, другий – правоохоронцем, повідомляє поліція Київської області.

Працівник ЗМІ після побиття звернувся до поліцейських. Вони відкрили кримінальні провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Gazeta.ua” уточнює, що постраждав її працівник Назарій Мазилюк. За його словами, поліцейський вдарив його кийком по голові.

“Без розбору почали бити всіх кийками. Від першого удару гумовим кийком я прикрився рукою, одразу за ним послідував другий прямо по голові. Поруч зі мою стояв оператор телеканалу “24”, його правоохоронці повалили з ніг. Потім хтось застосував сльозогінний газ і я постарався вибратись звідти “, – цитує журналіста видання.

Першу допомогу журналісту надав фотокореспондент, який теж працював поруч. Після того Мазилюк викликав “швидку”, та звернувся до правоохоронців, аби написати заяву. У лікарні Назарія оглянули і зашили рану.

Нагадаємо, активісти партії “Національний корпус” 10 травня “навідалися в гості” у маєток співвласника телеканалу “Інтер”, заступника голови фракції “Опозиційний блок” Сергія Льовочкіна. Причиною акції став показ у ефірі скандального концерту “Інтеру” з нагоди Дня перемоги.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна