У Черкасах масово отруїлися школярі

оновлено

Масове отруєння дітей сталося у школі №8 міста Черкаси 8 травня. Про це повідомив помічник начальника обласного управління ДСНС Костянтин Проценко, передає “Новинарня“.

Учні стали втрачати свідомість під час шкільної “лінійки” вранці. “Швидка” ушпиталила трьох дітей, але кількість постраждалих стрімко збільшувалася. Станом на 19:00 ДСНС повідомляє про 57 отруєних – 53 дитини та чотирьох вчителів.

Одразу після отримання повідомлення на місце події виїхали рятувальники, працівники різних служб, правоохоронці. Також до міста прибули прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, які відвідали постраждалих  у лікарні. 

“11 дітей перебувають у реанімації, усі стабільні. У всіх постраждалих спостерігається інгаляційна токсична реакція”, – пише Супрун у “Фейсбуці”.

Причини отруєння наразі достеменно невідомі. За словами Гройсмана, за однією з версій, біля школи відбулося локальне розпилення невідомої речовини. Симптоми захворювання – нудота, головокружіння, головний біль.

“З метою визначення причини погіршення стану здоров’я учнів хіміко-радіологічною лабораторією ДСНС на території школи проведені заміри повітря на вміст небезпечних хімічних речовин. Перевищень вмісту хімічних речовин понад граничнодопустимої концентрації не виявлено”, – звітують у ДСНС.

Також вранці масово знепритомніли діти на “лінійці” у школі Новомосковська Дніпропетровської області. Зв’язку між цими випадками не знайшли.

ОНОВЛЕНО. Як повідомляє черкаський сайт vikka.ua, постраждали також двоє військових із автобату, розташованого поряд зі школою.

“Їм стало зле, вони втратили свідомість. Зараз перевіряється військова частина, однак поки що жодних результатів перевірок немає”, – каже журналіст видання.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна