Бойові втрати ЗСУ з початку війни – майже 2400 людей, досі в полоні 74 хлопці

 

Від початку російської агресії на Донбасі Збройні сили Україні втратили 3332 людини, з яких бойові втрати – 2 394 особи.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак в інтерв’ю “Обозревателю“, яке вийшло друком 8 травня.

“З початку агресії ЗСУ втратили 3332 людини, з них бойові втрати – це 2394 особи, і 938 – небойові втрати“,- сказав він.

Міністр зазначив, що причини небойових втрат різні: “Починаючи від хвороб, дорожньо-транспортних пригод, порушень правил безпеки… суїциду, на жаль, таке явище теж є, вживання спиртних напоїв”.

Степан Полторак також повідомив, що на сьогодні в полоні залишаються 74 бійці української армії.

“Кожен раз при проведенні переговорів цим питанням займаються відповідні уповноважені і Служба безпеки України. Робимо все можливе, щоб обміняти наших воїнів. На жаль, керівники так званих військових підрозділів “Л/ДНР” віддають не всіх військових. Найчастіше вони не відпускають стійких хлопців, пробують спочатку зламати”, – сказав глава МОУ.

Читайте також:
Таймлайн втрат української армії: квітень 2018. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна