Армію остаточно очистять від радянсько-російських рудиментів, – Порошенко

 

Україна поставила завдання відновлення та впровадження національних бойових традицій у Збройних Силах. Цьому була присвячена промова президента України Петра Порошенка під час відкриття фотовиставки “Герої” 8 травня, передає “Новинарня” з посиланням на прес-службу голови держави.

Порошенко зокрема відзначив, що у квітні за його наказом начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко затвердив відповідну програму. Завдяки їй армію остаточно буде позбавлено “рудиментів радянсько-російської ідеології”.

“У нашому військовому календарі не має бути нічого спільного з країною-агресором”, – додав президент.

Він згадав про найпомітніші кроки чотирьох останніх рокуів, які зміцнили українську національну ідентичність, зокрема у армії. Серед них – скасування радянського “Дня захисника Вітчизни” та запровадження Дня захисника України, перенесення Дня Десантно-штурмових військ на 21 листопада, а Дня прикордонника – на 30 квітня.

“Наприкінці квітня своїм Указом встановив новий День українського прикордонника. Рівно сто років тому Слов’янська група Окремої Запорізької дивізії Армії УНР під командуванням полковника Володимира Сікевича, звільнивши велику частину Донбасу, вийшла на міжнародно визнаний кордон України з  військом донським. І тепер День прикордонника – 30 квітня”, – пояснив Порошенко.

Фотовиставку “Герої”, на якій Порошенко виголосив свою промову, було відкрито біля Національного музею історії України у Другій світовій війні. Експозиція присвячена українським воїнам різних поколінь – учасникам ДСВ (у складі Червоної армії, армій держав Антигітлерівської коаліції, рухів опору в окупованих нацистами країнах, Української повстанської армії) та сучасним захисникам України із Збройних Сил, Національної гвардії, інших формувань. Проект було реалізовано силами представників громадських об’єднань “Центр мілітарної історії” та “Департамент воєнно-культурної антропології”, істориківпровідних наукових установ України.

“Українська молодь повинна знати про подвиги тисяч українців на всіх без виключення фронтах Другої світової: в небі Британії, пісках Північної Африки, на пляжах Нормандії, островах Тихого океану. Усі вони наші герої”, – заявив президент.

Читайте також:
В Одесі відзначили 100-річчя підняття українських прапорів на Чорноморському флоті. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна