Українець Зінченко отримав золоту медаль чемпіона Англії. І впустив кубок

 

Після матчу 37-го туру англійської прем’єр-ліги “Манчестер Сіті” – “Гаддерсфілд” (0:0) відбулася церемонія нагородження чемпіона Англії.
“Городяни” забезпечили собі чемпіонський титул ще 15 квітня, а в неділю, 6 травня, команді Жозепа Гвардіоли вручили золоті медалі та чемпіонський кубок АПЛ.

Свою нагороду отримав і 21-річний український легіонер “Ман. Сіті” Олександр Зінченко.
Він став другим українцем – чемпіоном Англії (після Олега Лужного, який виграв першість АПЛ з лондонським “Арсеналом” 2002 року).

Церемонія на заповненому стадіону пройшла в жартівливому стилі – з різнокольоровим духовим оркестром, феєрверками, багаторазовою піснею Hey Jude, конфеті й висипанням уболівальників на поле.

Як передає “Новинарня” з посиланням на клубний “Твіттер”, Зінченко спершу забув отримати свою медаль, а потім, під час дартівливох штовханини з партнерами, звалив кубок АПЛ з підставки на траву.

Український півзахисник “Ман. Сіті” сьогодні залишився поза заявкою шостий матч поспіль.
Загалом він виходив на поле в семи матчах поточної першості (переважно на незвичній позиції лівого захисника), голів не забивав.

“Манчестер Сіті” залишилося провести ще два матчі в чемпіонаті Англії (проти “Брайтона” і “Саутгемптона”). У разі двох перемог команда Гвардіоли може здобути рекордні для чемпіонату Англії 94 очки.

Уродженець Радомишля (Житомирська область) Олександр Зінченко є вихованцем донецького “Шахтаря”, але в лютому 2015 року зі скандалом переїхав з України в російську “Уфу”.
У липні 2016-го Зінченко підписав 5-річний контракт із “Манчестер Сіті” (сума трансферу – 2 млн. євро).
Минулий сезон він провів в оренді у голландському ПСВ (Ейндховен). Дебютував у першості Англії 14 грудня 2017 року, отримав високі оцінки від Хосепа Гвардіоли.
За чутками, в наступне міжсезоння гравець збірної України може залишити “Ман. Сіті” і перейти, ймовірно, в італійський “Наполі”.
Портал Transfermarkt зараз оцінює трансферну вартість Зінченка в 6 млн. євро.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна