Доба ООС: 56 обстрілів з боку бойовиків – понад 30 у відповідь

 

У суботу, 5 травня, противник здійснив 56 обстрілів по позиціях Об’єднаних сил, усі вони були прицільними.
Про це на денному брифінгу 6 травня розповів речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

“У підсумку, бойовики окупаційних адміністрацій РФ зробили 8 пострілів з артилерії калібру 122 мм, 9 пострілів з танка та випустили по наших оборонних позиціях близько 60 мін з мінометів калібру 120 та 82 мм”, – зазначив він.

За словами речника, військовослужбовці Збройних сил України 31 раз відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю.

На Донецькому напрямку зафіксовано 48 ворожих обстрілів. Найбільшу активність противник проявляв у районі Авдіївки, Гнутового, Красногорівки та Широкиного.

На світанку, близько 5:30, в районі Тоненького противник застосував ствольну артилерію калібру 122 мм, випустивши вісім снарядів.

У той же час неподалік від Новогнатівки по позиціях ЗСУ дев’ять разів стріляв ворожий танк.

У нічний час під обстрілом зі 120-мм міномета опинилися українські захисники в районі Авдіївки.

“Решта 43 ворожих обстріли відбувалися зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів та БМП. Противник вів вогонь в напрямку наших опорних пунктів в районах населених пунктів Авдіївка, Березове, Верхньоторецьке, Водяне, Гнутове, Кам’янка, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське, Опитне, Піски,  Піщевик, Славне, Широкине”, – зазначив речник.

На Луганському напрямку найбільше загострення минулої доби спостерігалося в районі Новотошківського, де противник активно застосовував міномети калібру 120 та 82 мм, гранатомети та стрілецьку зброю різних типів та калібрів.

Також під ворожим вогнем опинилися наші опорі пункти в районі населених пунктів Зайцеве, Катеринівка, Красне, Кримське,  та Світлодарськ – тут противник застосовував міномети калібру 82 мм, БМП, гранатомети та стрілецьку зброю різних типів та калібрів.

“Загалом у бік наших військових було випущено півсотні мінометних мін різних калібрів. Окремі підрозділи Об’єднаних сил провели успішні рейдові дії. У ході рейду одного бойовика взято в полон“, – нагадав полковник Гуцуляк.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовий ЗСУ отримав бойове травмування.
Постраждалого оперативно доставили де медичного закладу, стан його здоров’я оцінюється, як задовільний.

Речник МОУ ще раз оголосив дані розвідки, відповідно до яких втрати противника склали 6 осіб убитими, 4 бойовики були поранені.

Читайте також:
За добу противник втрати 6 осіб убитими, 4 пораненими, – штаб ООС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна