На сесії міськради в Нікополі стріляв депутат. ФОТО, ВІДЕО

оновлено

Сутичка зі стріляниною сталася під час позачергової сесії міськради в Нікополі Дніпропетровської області в п’ятницю, 4 травня.

Як інформує місцеве видання “Нікополь-news“, на початку засідання – близько 10:15 –  до трибуни підійшли представники “Правого сектора” та інші активісти із закликами міняти владу в місті. Їх обурила відмова мерії розглядати обраний склад громадської ради.

У залі почалися бійки. Активісти піднялися на трибуну і, за словами очевидців, вдягнули депутату Олександру Рибакову на голову пакет із кефіром, а мера Андрія Фисака облили зеленкою.

Після цього пролунали два постріли: один – у стелю, другий – у бік активістів. Стріляв з пістолета депутат Рибаков, обраний від партії “Громадська сила” (зараз позафракційний).

Інформацію підтвердила нікопольськая поліція. Правоохоронці встановлюють усі обставини подій.

Потерпілих немає. У стіні та стелі залишилися сліди від куль.

“За фактом групового порушення громадського порядку та хуліганських дій на сесії Нікопольської міської ради поліція відкрила кримінальне провадження”, – ідеться в повідомленні прес-служби ГУ НП Дніпропетровщини.

Попередня правова кваліфікація – ст. 293 (групове порушення громадського порядку) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України.

На місці працює слідчо-оперативна група.

Як повідомила в коментарі каналу “112 Україна” речниця обласної поліції, “зброя [Рибакова] зареєстрована, травматичної дії”.

Рибаков є чоловіком місцевої судді.

Як відомо, 31 січня 2018 року на нікопольського депутата-підприємця Олександра Рибакова було скоєно замах – у гаражі сім’ї судді Валерії Віталіївни Рибакової стався вибух.

За даними слідства, Рибаков заїхав до гаража на авто, а коли вийшов з нього, невідомий чоловік кинув всередину дві гранати, Ф-1 та РГД-5, і втік.
Постраждалого з множинними осколковими пораненнями обох ніг доставили до лікарні.

“Внаслідок вибуху чоловік судді – Рибаков Олександр Михайлович, який є депутатом міської ради та підприємцем, отримав осколкові поранення. Пошкоджено автомобіль Toyota Camry, який належить судді Рибаковій”, – інформували тоді правоохоронці.

Поліція Дніпропетровської області відкривала провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство).

Читайте також:
Батько загиблого підірвав зал суду в Нікополі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна