Ізраїль завдав нового удару по іранцях у Сирії, – ЗМІ

 

У Сирії під час ракетного удару по базах урядових військ загинули як мінімум 26 осіб, близько 60 отримали поранення. Більшість із них – іранські військовослужбовці.
Про це повідомляють міжнародні інформаційні агентства, з посиланням на Сирійський центр моніторингу порушень прав людини, передає 30 квітня “Радіо Свобода”.

Зазначається, що мішенями були бази в провінціях Алеппо і Хама, в тому числі склади зі зброєю.

За даними сирійських правозахисників, удар був завданий Ізраїлем.

Сирійське телебачення назвало атаку “новою агресією”. Про жертви серед мирного населення не повідомляється.

ОНОВЛЕНО. Інформагенції повідомляють про ураження двох цілей у провінціях Хама і Алеппо, а також як мінімум про 18 загиблих іранських бійців, які виступають на підтримку уряду Асада.

Аналітик Le Beck International Майкл Хоровітц зазначає, що одна з уражених цілей становить собою підземний завод з виробництва ракет.

Звертає на себе увагу потужність і тривалість вибуху, яка може пояснюватися зберіганням на ураженому об’єкті вибухонебезпечних матеріалів або боєприпасів, повідомляє міжнародна група розслідувачів Conflict Intelligence Team.

Хоча офіційно ніхто не взяв на себе відповідальність за удари, загибель іранських бійців і удар по ракетному заводу свідчать про те, що атака була завдана ізраїльськими силами, зазначають експерти.

Читайте також:
Новий ракетний удар по Сирії – імовірно, від Ізраїлю

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна