Росіяни пропонують обговорити на ТКГ новий великий обмін полониними

 

Тристороння контактна група щодо Донбасу на зустрічі 4 травня в Мінську визначить параметри чергового великого обміну полоненими.

Про це в п’ятницю, 27 квітня, повідомило російській агенції “Інтерфакс джерело в групі з організації переговорів.

“Формулу й дату обміну буде визначено на зустрічі контактної групи в Мінську 4 травня. Поки конкретики немає. Сторони готують свої пропозиції”, – сказав співрозмовник агентства.

Він додав, що “мови про обмін у форматі всіх на всіх немає, обмін буде знову проходити за списками”.

“Контактній групі належить визначити точну кількість людей з кожного боку, а профільній підгрупі – надати списки”, – сказав співрозмовник “Інтерфаксу”.

Водночас представник Росії в контактній групі Борис Гризлов заявив: “Я думаю, що найближчим часом буде чергова можливість великого обміну”.

“Ми готуємо можливість обміну за форматом “всіх на всіх”, але зрозуміло, що це буде покроковий обмін. “Всіх на всіх” складно – вивіряються списки”, – сказав екс-голова Держдуми, якого цитує РІА “Новости“.

“Я вважаю, що приблизна кількість затриманих у пропорції один до п’яти, тобто на території Збройних сил України, так назвемо, в п’ять разів більше, ніж на території республік”, – зазначив Гризлов про можливу пропорцію для обміну між сторонами.

Як інформувала “Новинарня“, попередній великий обмін з ОРДЛО відбувся 27 грудня у форматі 233 на 74.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна