Кабмін оскаржив у суді поновлення Бочковського на ДержНС

 

Поновлення екс-голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського Кабінет Міністрів оскаржив у законному порядку в суді.

Про це в п’ятницю, 27 квітня, повідомила прес-служба МВС.

Також на дії суддів Окружного адміністративного суду Києва щодо поновлення Бочковського подадуть скаргу до Вищої ради правосуддя.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що поновлений судом на посаді Сергій Бочковський не має “ні морального, ні етичного” права займати посаду голови ДСНС.
Про це заявив журналістам речник глави МВС Артем Шевченко.

Як повіломляла “Новинарня“, 26 квітня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення уряду про звільнення Сергія Бочковського з посади голови ДСНС.

Як повідомляла “Новинарня“, 25 березня 2015 року на засіданні Кабміну правоохоронці затримали керівника ДержНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Держслужбовцям зачитали обвинувачення, одягли на них наручники і вивели з зали.
Уряд одразу звільнив цих чиновників. Їм було оголошено підозру.

Печерський райсуд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді тримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн. грн.
Бочковський вийшов під заставу з Лук’янівського СІЗО 2 квітня.

Глава МВС Арсен Аваков 12 вересня 2015 року заявив про передачу до суду матеріалів за двома з трьох епізодів звинувачень колишнього керівництва Держслужби з надзвичайних ситуацій.
Головне слідче управління МВС 8 жовтня 2015 року закінчило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою чиновників.

Дії Бочковського кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 і 3 ст. 15 (замах на злочин) Кримінального кодексу.

Суд у цій справі почався у червні 2017 року.

Читайте також:
Почався суд у справі керівників ДСНС, затриманих на Кабміні Яценюка

27 квітня Бочковський прийшов під ДержНС та намагався приступити до роботи, але у будівлю його не пустили.
У ДСНС стверджують, що Бочковському не вистачає відповідного рішення від Кабміну, щоб зайти в будівлю.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна