Суд поновив на посаді голову ДСНС, арештованого просто на засіданні уряду

 

Окружний адміністративний суд Києва визнав протизаконним і скасував звільнення з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, арештованого просто на засіданні уряду.

Про це повідомляє агенція “Інтерфакс-Україна” з посиланням на рішення суду, ухвалене в четвер, 26 квітня.

Зазначається, що ОАС скасував розпорядження Кабінету Міністрів про звільнення Бочковського. Цією ж ухвалою чиновника поновили на посаді з 25 березня 2015 року.
Суд також визначив стягнення з ДСНС на користь Бочковського середньої зарплати за час “вимушеного прогулу”.

Рішення може бути оскаржене протягом 30 днів в Київському апеляційному адміністративному суді.

В ефірі каналу “112 Україна” Бочковський прокометував: “Як кажуть обізнані люди – фуфло. Отака кримінальна справа… І за неї рано чи пізно понесуть покарання”.

“Я завжди все доводжу до кінця”, – додав він.

Як пояснив адвокат Бочковського Володимир Єніч, після отримання повного тексту рішення і виконавчого листа Бочковський може йти з цими документами до секретаріату Кабміну, і має бути ухвалене рішення про його поновлення на посаді.
За словами захисника, це повинно бути зроблено незалежно від рішення апеляційного суду, а після розгляду апеляції залежно від її результатів можуть бути ухвалені вже інші рішення.

Як повідомляла “Новинарня“, 25 березня 2015 року на засіданні Кабміну правоохоронці затримали керівника ДержНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Держслужбовцям зачитали обвинувачення, одягли на них наручники і вивели з зали.
Уряд одразу звільнив цих чиновників. Їм було оголошено підозру.

Печерський райсуд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді тримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн. грн.
Бочковський вийшов під заставу з Лук’янівського СІЗО 2 квітня.

Глава МВС Арсен Аваков 12 вересня 2015 року заявив про передачу до суду матеріалів за двома з трьох епізодів звинувачень колишнього керівництва Держслужби з надзвичайних ситуацій.
Головне слідче управління МВС 8 жовтня 2015 року закінчило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою чиновників.

Дії Бочковського кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Дії Стоєцького – також за ч.4 ст. 368 та ч. 2 ст. 364 КК.

Суд у цій справі почався у червні 2017 року.

Читайте також:
Почався суд у справі керівників ДСНС, затриманих на Кабміні Яценюка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна