Суд ЄС відмовився знімати санкції з Азарова

 

Суд Європейського Союзу відмовився скасовувати санкції проти колишнього прем’єр-міністра України часів Януковича Миколи Азарова.

Рішення опубліковане на сайті установи в четвер, 26 квітня.

Азаров оскаржував санкції, запроваджені проти нього Радою ЄС у 2016 році. Його захист стверджував, що при запровадженні санкцій були порушені фундаментальні права на власність і ведення бізнесу і на незалежне розслідування, а також що екс-прем’єр потрапив до списку на підставі помилкового судження.

Своїм рішенням 26 квітня суд відмовився виключати Азарова із санкційного списку ЄС та наказав екс-прем’єру відшкодувати власні юридичні витрати та витрати Ради ЄС.

Варто зазначити, що місяць тому Суд ЄС відмовився скасовувати санкції також проти колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького.

Як відомо, 6 березня 2014 року Євросоюз запровадив санкції у вигляді замороження активів проти колишніх українських високопосадовців часів президентства Януковича за зловживання з державними фінансами та порушення прав людини.
У березні 2018 року Рада ЄС продовжила санкції проти екс-президента України Віктора Януковича та його соратників, водночас зняла обмеження щодо колишніх міністра юстиції України Олени Лукаш та нардепа Сергія Клюєва.

У санкційному списку разом з Януковичем надалі перебувають екс-прем’єр Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-глава АП Андрій Клюєв, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем’єр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, екс-міністр енергетики Едуард Ставицький, екс-міністр освіти Дмитро Табачник та олігарх Сергій Курченко.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна