“Клуб для солдатів”. Після меморандуму з МОУ на футбольній карті з’явиться “Арсенал ЦСКА”

оновлено

Футбольний клуб “Арсенал-Київ” підписав меморандум про співпрацю з Міністерством оборони України. У зв’язку з цим із наступного сезону – вже влітку – клуб змінить назву на ФК “Арсенал ЦСКА”.
Про це в коментарі “Новинарні” сказав президент ФК “Арсенал”, громадянин Хорватії Івіца Пірич.

За його словами, меморандум було підписано в четвер, 26 квітня, й ініціатива в цьому питанні виходила з обох боків – як від Пірича, так і від глави МОУ Степана Полторака, який у січні був у Хорватії з візитом.

“Тепер і солдати України отримають свою футбольну команду. Ми і далі будемо докладати максимум зусиль, щоб створити потужну футбольну академію “Арсенал” і розвивати український футбол”, – сказав Пірич.

Він наголосив, що мета “Арсеналу” – вийти до прем’єр-ліги розбудувати клубну академію, причому не лише в Києві, а й у регіонах, і це робитиметься за сприяння армійських структур та із залученням дітей українських військових.

Івіца Пірич не став розголошувати подробиці домовленостей, зазначивши, що меморандум лише приблизно окреслює обриси майбутньої співпраці, і про деталі буде повідомлено окремо.
Але президент клубу підтвердив, що співпраця клубу й МОУ може передбачати реконструкцію Міністерством оборони київського стадіону ЦСКА, який нині перебуває в аварійному стані.

41-річний Івіца Пірич – колишній футболіст київського “Арсеналу”, який після завершення спортивної кар’єри став футбольним агентом і громадським діячем.
Після початку війни на Донбасі Пірич активно співпрацює з Міністерством оборони України.

У серпні 2016 року Пірич став почесним консулом України в Хорватії. У коментарі “Новинарні” він підтвердив, що залишатиметься на цій посаді.

Пан Івіца зазначив, що вже організував відпочинок на морі в Хорватії близько 1050 українських дітей учасників АТО та 530 ветеранів АТО. За його словами, цією справою він займатиметься і надалі.

Українці вручають подарунок Івіці Піричу після відпочинку в Хорватії. Вересень 2016. Фото: сайт МОУ

Як футболіст, півзахисник, Івіца Пірич найбільшу частину своєї кар’єри провів саме в київському “Арсеналі” (2003-2007 рр.).
Напочатку 2018 року він став співвласником і президентом ФК “Арсенал-Київ”.

Показово, що ФК “Арсенал” було засновано Київською міською держадміністрацією на чолі з Олександром Омельченком у грудні 2001 року – шляхом реорганізації армійського клубу ЦСКА (Київ). “Каноніри” замінили армійців у вищій лізі.

Клуб ЦСКА деякий час існував паралельно в нижчих лігах, але надалі втратив фінансування і зник із професійної та навіть аматорської арени.
Відтоді бере початок запекла ворожнеча фанатів ЦСКА й “Арсеналу”, яку підігрівав той факт, що вболівати за “АК” взялися “ліваки” та антифашисти.

Фактичними керівниками й президентами “Арсеналу” після Олександра Омельченка (2001-2006) послідовно були мер Києва Леонід Черновецький (2006-2007), політики-бізнесмени Вадим Рабинович (2007-2013) та Олександр Онищенко (2013).

Клуб збанкрутував після відмови Онищенка його фінансувати і був перезаснований 2014 року на чолі з автогонщиком-бізнесменом Олексієм Кікірешком.
Відтоді команда повернула собі професійний статус і стала лідером другого за рангом футбольного дивізіону України.

Читайте також:
За сприяння хорватського футболіста оздоровилася тисяча дітей
і військових ЗС України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна