Нардеп Розенблат програв суд проти Ситника

 

Суд у Києві відхилив позов народного депутата Борислава Розенблата проти директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника про визнання протиправною співпрацю НАБУ з Федеральним бюро розслідувань США.

Про це в середу, 25 квітня, повідомила прес-служба Окружного адміністративного суду столиці.

“Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення – відмовити Бориславу Розенблату у задоволенні позовних вимог”, – йдеться в повідомленні.

Нардеп, позбавлений недоторканності і підозрюваний у “бурштиновій справі”, просив суд визнати протиправними дії Ситника щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР, без попереднього укладення міжнародного договору, як це передбачено законом “Про міжнародні договори”.
Крім того, Розенблат наполягав на протиправній бездіяльності СБУ щодо розголошення державної таємниці працівникам ФБР без попереднього укладення відповідного міжнародного договору.

“Відповідне рішення (про відмову у задоволенні вимог Розенблата) суд ухвалив зважаючи на те, що позивачем не було доведено ті обставини, на які він посилався у підтвердженні своїх позовних вимог”, – зазначено в судовій ухвалі.

Як інформувала “Новинарня“, Борислава Розенблата обвинувачують у тому, що він отримав 200 тисяч доларів за вплив на рішення чиновників Держслужби геології і надр та місцевої влади про надання одному з ТОВ спецдозволів на користування надрами.
На початку грудня 2017 року Окружний адмінсуд повідомив, що народний депутат Розенблат подав позов до НАБУ та САП, в якому вимагає визнати протиправними дії антикорупціоних органів щодо нього.
Пізніше стало відомо, що в суді також є позов Розенблата до голови Антикорупційного бюро Артема Ситника, в якому він просить визнати протиправним залучення директором НАБУ до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР.

Читайте також:
НАБУ завершило досудове розслідування у справі Полякова і Розенблата

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.