У Херсоні розстріляли бізнесмена, який був опонентом екс-мера

оновлено

Увечері у вівторок, 24 квітня, в Херсоні розстріляли бізнесмена Ігоря Пащенка та його охоронця.

Перший загинув на місці, другий у важкому стані перебуває в лікарні.

За даними поліції, яка не вказує на особи розстріляних, злочин стався в Дніпровському районі міста близько 19:20.

“О 19:25 в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував житель обласного центру. Чоловік розповів, що 5 хвилин тому невідомий чоловік здійснив кілька пострілів у 49-річного сусіда заявника та його знайомого. В результаті події один чоловік від отриманих вогнепальних поранень загинув на місці події, другого постраждалого доставили до лікарні”, – йдеться в повідомленні на сайті ГУ НП.

Поліцейські попередньо встановили, що невідомий зловмисник здійснив кілька пострілів із пістолета, після чого зник.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України – “умисне вбивство”. Проводяться першочергові слідчо-оперативні заходи.

За вказівкою т.в.о. начальника поліції Херсонщини Миколи Вербицького був введений в дію оперативний план “Сирена”, зазначили в ГУ НП.

Місцеве видання 0552 нагадує, що убитий був опонентом Володимира Сальда – екс-народного депутата і міського голови.

Як повідомляє ТСН, Ігор Пащенко та його брат Денис – фігуранти скандалу за участю колишнього мера міста (2002-20112), екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Сальда.
У 2016 році той опинився у в’язниці  в Домініканській Республіці, вийшов під заставу, а коли повернувся до України, то заявив, що його викрав та запроторив за ґрати Денис Пащенко.

Водночас відомо, що Сальдо знав Пащенків, мав із ними спільні справи, тож не міг бути ними “викрадений у Домінікану”, як про це заявляв.

Зокрема, у 2014 році Сальдо наймав Дениса Пащенка для охоронних послуг.

Головна палата апеляційного суду Сан-Педро-де-Макоріс у Домініканській Республіці визнала слова свідків достатніми для визнання Володимира Сальда винним у “насильницькому утриманні” людини (Дениса Пащенка) та засудила екс-нардепа до тюремного ув’язнення терміном на 25 років, зобов’язавши також виплатити Денису Пащенкові “моральну компенсацію” в 25 мільйонів домініканських песо (близько півмільйона доларів США).

Після домініканської історії велика частина власності Сальда перейшла до Ігоря Пащенка – той стверджував, що купив її.

Нещодавно екс-мер повернув собі один із таких об’єктів і в силовий спосіб захопив його. Пащенко намагався відвоювати його через суд, пише херсонське видання “Мост”.

Між Сальдом і Пащенками і надалі тривав конфлікт. Так, уже у 2018 році прес-секретарка та подруга Володимира Сальда Ольга Співакіна відкрито погрожувала Денисові розправою.

Як розповів “Новинарні” один із херсонських журналістів, “це все лежить на поверхні і вочевидь відбувається за потурання поліції”.

За його словами, замовник убивства бачиться очевидним, але кілера насправді не шукають і план “Сирена” було оголошено лише формально – зокрема, за годину після розстрілу Пащенка на в’їзді до міста не було помічено блокпостів.

Дружина вбитого Ігоря Пащенка залишилася з двома маленькими дітьми, близнюками.

Читайте також:
Подробиці розстрілу бізнесмена в Івано-Франківську: Гербіна атакував Дира

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна