Президент ФФУ привіз Кубок чемпіонів “авторитетному “сватові в церкву. ФОТО

оновлено

За місяць до проведення у Києві фіналів чоловічої та жіночої Ліги чемпіонів УЄФА головні трофеї цих турнірів їздять Україною.
Зокрема, в понеділок, 23 квітня, вони побували у Дніпрі, на Фестивальному причалі та на “Дніпро-арені”.

Водночас стало відомо, що поза програмою президент Федерації футболу України привіз кубки в одну з церков Дніпра, де його чекав сват, відомий у кримінальних колах міста – Нарік, екс-лідер організованого злочинного угруповання.

Про це у “Фейсбуці” написав громадський діяч Роман Сініцин, оприлюднивши відповідні фото.

“По центру якийсь піп. Київського патріархату, причому. Тримає Кубок європейських чемпіонів. В м. Дніпро.
Праворуч Олександр Налекрешвілі. Більш відомий як “Нарік”. Його ж називають головним кримінальним авторитетом Дніпра. Ну ще “бізнесменом” і “меценатом”…
Ліворуч Андрій Павелко, голова Бюджетного комітету ВР, голова Федерації футболу України. Народний депутат від БПП.
Син Павелка не так давно женивсь на дочці Наріка.
Ну норм, головний футбольний функціонер притащив своєму свату, кримінальному авторитету – Кубок європейських чемпіонів. Пофоткатись… Ну заодно посвятити чи що там. В церкві, яку по ходу побудував Нарік”, – написав Сініцин.

Водночас журналіст Юрій Бутусов називає інше прізвище кримінального авторитета – Петровський – та нагадує два інтерв’ю нинішнього генпрокурора, екс-глави МВС Юрія Луценка, який у 2010-му і 2011 роках розповідав:

“Петровський, відомий у певних колах під ім’ям “Нарік”, проходив за матеріалами МВС як лідер організованого злочинного угруповання. Пік активності цієї ОЗГ припадав на період 2000-2004 років. У 2005 році він покинув територію України, ряд членів його угруповання були затримані, а саме угруповання було фактично розгромлене”;

“Мені це дуже боляче говорити, адже в 2005-2008 роках ми фактично витіснили з території України “злодіїв у законі” і кримінальних авторитетів, але зараз все це повертається разом із духом кучмізму і втручається, або вже бере активну участь у політичних та економічних процесах в державі… З-за кордону повернувся розгромлений у 2005- 2006 роках кримінальний авторитет Дніпропетровська “Нарік”, і ми бачимо в Дніпропетровську вже наслідки – вибухи, рекет, рейдерство…”

Журналіст зазначає, що Нарік останнім часом справді став церковним меценатом.

Ще на одній світлині черниці позують із Кубком жіночої Ліги чемпіонів.

Як відомо, фінал чоловічої Ліги чемпіонів УЄФА відбудеться в Києві на НСК “Олімпійський” 26 травня 2018 року, жіночої – 24 травня на стадіоні “Динамо”.

Кубки Ліги чемпіонів прибули до Києва 21 квітня, їх виставляли на Майдані Незалежності. Надалі триває тур трофеїв по Україні: 22 квітня кубки були в Маріуполі, 23 квітня – в Дніпрі, на 26 квітня заплановано зустрічі у Харкові, 29 квітня – в Одесі, 30 квітня тур завершиться у Львові.

Читайте також:
Київ здобув право приймати фінал футбольної Ліги чемпіонів 2018 року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна