Держдеп США закликав Україну підняти ціну на газ і створити Антикорупційний суд

 

Виконувач обов’язків держсекретаря США Джон Салліван закликав Україну подвоїти зусилля з впровадження реформ, створити незалежний Антикорупційний суд та підвищити тарифи на газ.
Про це повідомила речник Держдепу США Хізер Науерт у “Твіттері”, коментуючи зустріч Саллівана з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

За її словами, Салліван підтвердив підтримку Сполученими Штатами суверенітету й територіальної цілісності України перед обличчям російської агресії.

При цьому Салліван закликав Україну “подвоїти зусилля з впровадження реформ, дотримуватись програми МВФ  – змінити законодавство задля створення по-справжньому незалежного Антикорупційного суду та підвищити тарифи на газ до рівня імпортного паритету”.

Як відомо, 28 березня Кабінет Міністрів України прийняв рішення не підвищувати ціну на газ для населення з квітня.

Ціна на газ для населення становить 4942 гривні за тисячу кубометрів, а з урахуванням податку на додану вартість і зборів, що включають транспортування, – 6958 гривень за тисячу кубометрів.
Питання визначення ціни газу для потреб населення є предметом переговорів України з МВФ. Представники Фонду наполягають на тому, що вартість газу має вирівнятися (піднятися) до рівня імпортного паритету.
На даний момент приведення ціни на газ до імпортного паритету відповідає її підвищення приблизно на 30%.

За інформацією УНІАН, уряд у рамках переговорів з МВФ пропонував кілька варіантів більш поступового підвищення ціни, проте представники Фонду відкинули пропозиції Кабміну.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна