На Хортиці висаджують понад 2 тисячі литовських дубів на честь загиблих в АТО. ФОТО

 

У Запоріжжі, на острові Хортиця, в пам’ять про загиблих воїнів АТО висадили кілька сотень саджанців дуба.
Акція відбулася в суботу, 21 квітня – напередодні Всесвітнього дня Землі.

Як повідомляє місцеве видання 061, акція проводилася в рамках українсько-литовського проекту, який об’єднав зусилля ветеранів, воїнів, громадських активістів та волонтерів двох держав.

Садити дуби на Хортицю приїхали делегації з усієї України, а також рідні українських бійців, які загинули під час АТО.

Чотирирічні саджанці елітних порід дубів (2100 штук) в Україну доставила делегація з Литви. Таку породу дерева обрали, тому що і в Україні, і в Литві дуб уособлює мужність та силу нації.

Фото: 061

Як передає “Радіо Свобода”, компанія зі збору коштів на купівлю дерев тривала близько року. За словами організаторів, ідея проведення такого заходу виникла під час одного з візитів представників батальйону “Азов” до Литви.

“Наша місія – показати, що наші народи разом, дружать. І найголовніше – вшанувати пам’ять хлопців, що загинули, і схилити голову перед їхніми родинами”, – розповів представник міністерства екології Литви Кястутіс Маркявічус.

Зазначається, що новий дубовий гай – близько 600 дерев – висадили вздовж магістралі, що перетинає острів, в районі повороту на табір “Чайка”.

Фото: 061

Після висадки дерев учасники заходу могли відвідати ярмарок, побачити показові виступи козаків, піти на екскурсію по острову.
Фестиваль “Пам’ять нації: відродимо Хортицю” завершився ввечері відкриттям пам’ятного знака на честь загиблих на Донбасі українських воїнів.

Основна частина із 2100 дубів із Литви буде розсаджена по всьому острову восени.

Читайте також:
З початку АТО загинуло майже 2700 військовослужбовців, – Міноборони

Прем’єр Литви везе допомогу військовим на Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.