На Банковій назвали фейком скандальний запис розмови Онищенка з нібито Порошенком

 

В адміністрації президента назвали фейком записи розмови депутата-утікача Олександра Онищенка з нібито президентом Петром Порошенком, щодо екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Про це повідомили в прес-службі АП, передає “Інтерфакс-Україна”.

Фейки не вимагають коментарів“, – заявили у президентської адміністрації

Таку ж позицію оголосив журналістам в кулуарах Ради і голова фракції БПП Артур Герасимов.

 “Мені дуже легко відповідати на це питання, тому що саме фракція «Блок Петра Порошенка» ініціювала певні робочі групи і круглі столи, що стосуються фейків. А фейки ми не коментуємо”, – цитує Герасимова “Українська правда”.

На уточнююче питання, чи вважає він не автентичним голос президента, Герасимов знову наголосив, що не вважає за потрібне коментувати фейки.

Напередодні, ввечері 18 квітня, нардеп-утікач Олександр Онищенко оприлюднив частину запису своєї розмови нібито з президентом Порошенком.

На записі, який уперше прозвучав в ефірі програми “Український формат” на телеканалі NewsOne, голос, схожий на голос Порошенка, обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і бізнесу.

Діалог ведеться російською мовою.

У ході розмови співрозмовники обговорюють якусь Юлю. “Вона продовжує мутити проти мене”, – каже чоловік із голосом, схожим на голос Порошенка. Онищенко пропонує влаштувати їм зустріч.

Депутат також повідомляє: “У Дубаї зустрів Злочевського, він уже рік з Ігорем [Кононенком] вирішує питання. Не знаю, чи доходить до вас все про їхні домовленості. Злочевський попросив мене з вами поговорити і зробити деякі пропозиції” .

“Коли він зустрічається з Ігорем, то того цікавлять тільки поставки газу на його підприємства. А Коля хоче вирішити питання глобально”, – каже Онищенко.

Депутат зазначає, що Злочевський викупив у [польського бізнесмена Яна] Кульчика компанію (очевидно, “Куб-Газ”), яка видобуває близько 20 млн. кубометрів газу, а також викупив компанію з гідророзриву.

“Він (Злочевський) готовий укладати всі контракти з “Нафтогазом”, з іншими держкомпаніями і готовий віддати 50% компанії і ділити прибуток 50/50″, – каже Онищенко.

Депутат зазначає, що є угоди про спільну діяльність із “Шеллом” та “ЕксонМобіл”, “під них зроблено спеціальний законопроект, який звільняє ці компанії від рентних платежів як інвесторів”, тобто рента до 2%.

“Коля готовий зайти інвестором у цю компанію, поставити свою західну компанію, яка увійде інвестором у спільну діяльність. Можна всі газові активи оформляти на цю компанію, тим самим буде і економія рентних платежів, і всю економіку будемо ділити 50/50”, – заявив Онищенко .

“Ви в курсі, що Коля вже поставив на Ваші компанії більше 10 мільйонів доларів?”, – додав він і співрозмовник відповів йому, що в курсі.

“Коля готовий згорнути цей борг, включити його теж у розрахунок. Цю пропозицію він просить передати для вас”, – заявив Онищенко.

Співрозмовник відповідає: “То Коля хороший хлопець. Я подумаю, що можна зробити. Просто по ньому останнім часом «збудилися» американці”.

Сам Онищенко в коментарі “УП” пояснив, що вирішив опублікувати цей запис саме зараз у зв’язку з презентацією своєї книжки.

“І 9 місяців до виборів. Я поступово буду інші матеріали публікувати”, – зазначив він.

За словами Онищенка, далі буде цікавіше: “Це ягідки”.

Раніше Онищенко не раз анонсував оприлюднення плівок із компроматом на Порошенка.

Зокрема, нардеп, який в Україні перебуває у розшуку й переховується за кордоном, заявляв, що має принаймні один запис розмови, де президент нібито погрожує йому кримінальними справами, “якщо дехто не буде голосувати за його законодавство”.

Читайте також:

Олігархи Онищенко і Фукс купили в Курченка компанію зі $160 млн. заморожених активів Януковича, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна