Як не судять топ-чиновників: Подільський райсуд відіслав справу голови Держаудиту в АСК

 

Подільський районний суд Києва відправив справу очільниці Держаудитслужби Лідії Гаврилової до Апеляційного суду Києва нібито через неправильно визначену підсудність.

Про це повідомив “Укрінформ” у п’ятницю, 13 квітня.

“Суд ставить на обговорення питання, що невірно направлено цей обвинувальний акт до Подільського районного суду, і тому ставить питання на обговорення про направлення зазначеного кримінального провадження до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності”, – сказав головуючий суддя Павло Отвіновський.

Прокурор САП Віталій Кравець пояснив, що обвинувальний акт було направлено саме до Подільского райсуду відповідно до місця роботи Гаврилової.

“Колегія суддів ухвалила направити обвинувальний акт щодо Гаврилової до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності іншому суду”, – оголосив суддя.

НАБУ завершило досудове розслідування щодо голови Держаудитслужби Гаврилової 4 березня.
Спеціальна антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт на початку квітня.

Як повідомляла “Новинарня“, наприкінці 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура висунула обвинувачення Гавриловій у незаконному збагаченні.
Під час обшуку у чиновниці знайшли, зокрема, золоті зливки. При цьому законність їх придбання не підкріплюється доказами, зібраними детективами Національного антикорупційного бюро України.

25 січня суд обрав для голови Держаудитслужби запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання на 60 діб.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна