ОБСЄ зафіксувала під Луганськом велику кількість військової техніки

Бойовики “ЛНР” вишикували на околиці окупованого ними Луганська велику кількість танків, гаубиць, ракетних комплексів “земля-повітря”, реактивних систем залпового вогню, БМП та БТРів.

Про це 13 квітня повідомив перший заступник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Хуг, передає СММ у Twitter.

“Збройні формування в Луганську оголосили про свій намір порушити Мінські домовленості, а саме: розмістити велику кількість техніки в центрі міста 9 травня; озброєння вже розміщено на околиці Луганська”, – заявив Хуг.

Місія опублікувала фото з повітря, на якому видно техніку, її кількість і види.

Підписи на знімку повідомляють, що в рядах стоять 7 ракетних систем “земля-повітря”, 7 танків, 7 реактивних систем залпового вогню, 7 самохідних гаубиць і 10 гаубиць на буксирі, а також 7 БМП та 7 БТРів.

Як інформувала “Новинарня“, великі паради на 9 травня бойовики “ДНР” і “ЛНР” проводили і в попередні два роки.
СММ ОБСЄ називає введення в міста військової техніки порушенням Мінських угод.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна